Ziemniaki, kiełbasa i jarmuż Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ziemniaki, kiełbasa i jarmuż Frittatan spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jajka, kiełbaski z kopru włoskiego, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kiełbasa i jarmuż Frittata, Kiełbasa, Feta i jarmuż Frittata, oraz Dynia maślana, Grzyby, jarmuż i kiełbasa Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i ustaw stojak 8 cali od ciepła. Rozbij jajka w dużej misce.
Dodać 2 łyżki startego parmezanu, obficie doprawić solą i pieprzem i ubić jajka do wymieszania.
W dużej patelni odpornej na przywieranie, podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Dodać mięso kiełbasy i cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, łamanie kiełbasy na małe kawałki, aż rumiane i gotowane przez, o 5 protokół.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodać ziemniaki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące i gotowane przez, o 5 protokół.
Dodać jarmuż, doprawić solą i gotować, podrzucając, aż zmięknie, o 2 minuty dłużej.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i przechyl patelnię, aby zawirować olej wokół boków. Rozrzucić kiełbasę i cebulę na patelni. Wymieszać jajka i dodać je do patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę. Delikatnie podnieś krawędź frittaty i przechyl patelnię, pozwalając, aby część niegotowanego jajka przesiąkła pod spodem. Gotować, aż dno i boki są ledwo ustawione, o 3 protokół.
Posypać pozostałe 2 łyżki startego parmezanu na wierzchu i dusić, aż jaja są ustawione i górnej części frittata jest lekko rumiane, 1 do 2 minut dłużej. Wsuń frittatę na duży talerz, pokrój w kliny i podawaj na ciepło lub ciepło.