Załadowane Tłuczone Ziemniaki
Loaded Smashed Potatoes to dodatek na 15 osób. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 7 g białka i 20 g tłuszczu. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, masło, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Załadowane tłuczone ziemniaki, Załadowane tłuczone ziemniaki i Załadowane tłuczone ziemniaki.
Instrukcje
Usuń papierową skórkę z czosnku (nie obieraj ani nie rozdzielaj ząbków).
Odetnij górę główki czosnku.
Posmaruj olejem. Owiń każdą żarówkę wytrzymałą folią.
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do momentu, aż zmiękną. Schłodzić przez 10 minut.
W międzyczasie na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmij na ręczniki papierowe; odcedzić, zachowując 2 łyżki odcieku. Na tej samej patelni smaż cebulę w zarezerwowanym sosie przez 2 minuty lub do miękkości; odłożyć na bok. Pokruszyć boczek.
Ziemniaki włóż do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 10-15 minut lub do miękkości.
Odcedź i przełóż do dużej miski.
Puree ziemniaczane. Na wierzch wyciśnij zmiękczony czosnek. Wymieszaj boczek, cebulę z sosem, śmietanę, 1 szklankę sera, masło, mleko, sól i pieprz; łączyć. Wlać mieszaninę do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia; posypać pozostałym serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 10-15 minut lub do momentu roztopienia się sera.
W razie potrzeby udekoruj szczypiorkiem.