Zapiekanka ziemniaczana z parmezanem i szczypiorkiem
Parmezan i szczypiorek Zapiekanka ziemniaczana może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 38 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, zieloną cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Ziemniaków, Pora I Szczypiorku, Maślanka Szczypiorek & Asiago Puree Ziemniaczane Gratin, oraz Chive - Parmezan Chipsy Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki i czosnek umieścić w dużym rondlu; przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu nożem (około 20 minut).
Odcedzić; powrócić do garnka na małym ogniu.
Dodaj mleko, masło, sól i pieprz. Tłucz ziemniaki masą ziemniaczaną do pożądanej konsystencji.
Przenieść ziemniaki do płytkiej 1 1/2-quart żaroodpornej zapiekanki lub naczynia do pieczenia.
Połączyć ser, bułkę tartą i szczypiorek; posypać ziemniakami. Broil 4-5 cali od źródła ciepła, aż ser topi się i zaczyna brązowieć (3-4 minuty).