Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i śliwek
Słodkie ziemniaki i zapiekanka ze śliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,39 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sok ze śliwek, sól, duszone śliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Paschalna zapiekanka ze słodkich ziemniaków i śliwek, Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), oraz Zapiekanka z wołowiną i śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przekrój słodkie ziemniaki i umieść na blasze do pieczenia.
Piec w rozgrzanym 425 stopni F (220 stopni C) przez 1 godzinę, lub do miękkości. Ostudzić, aż słodkich ziemniaków można łatwo obchodzić. Obrać i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.
W małej misce połącz miód, cynamon, sól, sok z cytryny i śliwek i stopioną margarynę.
Śliwki przeciąć na pół i usunąć pestki. W naczyniu żaroodpornym ułóż naprzemienne warstwy ziemniaków i śliwek. Łyżka mieszanki miodu na każdej warstwie.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut, fastrygując od czasu do czasu płynem w naczyniu zapiekanym.