Ziemniaki, Por i zapiekanka z szynki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.36 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, musztarda dijon, bulion drobiowy mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Spróbuj Zapiekanka z pora i ziemniaków, Tarka Z Ziemniaków I Pora, oraz Por Ziemniaczany Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Odcedzić; odstawić.
4
Podgrzać patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj por i olej, mieszając, aby pokryć por. Przykryć i gotować 10 minut lub aż por będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
Olej Do Smażenia
6
Zdjąć z patelni; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj bulion, musztardę, pieprz i gałkę muszkatołową na patelnię, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Bulion
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
Trzepaczka
Patelnia
8
Umieścić mąkę w średniej misce; stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do postaci zawiesiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać zawiesinę do mieszaniny bulionu, mieszając, aby połączyć; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
10
Wlać 1 szklankę mieszanki mleka na dno naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania; ułóż 2 1/3 szklanki ziemniaków na mieszaninie mleka. Top ziemniaki z 1 1/2 szklanki szynki i 1 szklanka pora; posypać 1/2 szklanki sera. Powtórz warstwy raz, kończąc serem, a na wierzchu pozostałe ziemniaki.