Zapiekanka z ziemniaków, porów i szynki
Ziemniaki, Por i zapiekanka z szynki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.36 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, musztarda dijon, bulion drobiowy mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Spróbuj Zapiekanka z pora i ziemniaków, Tarka Z Ziemniaków I Pora, oraz Por Ziemniaczany Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj por i olej, mieszając, aby pokryć por. Przykryć i gotować 10 minut lub aż por będzie miękki.
Zdjąć z patelni; odstawić.
Dodaj bulion, musztardę, pieprz i gałkę muszkatołową na patelnię, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Umieścić mąkę w średniej misce; stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do postaci zawiesiny.
Dodać zawiesinę do mieszaniny bulionu, mieszając, aby połączyć; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje, stale mieszając.
Wlać 1 szklankę mieszanki mleka na dno naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania; ułóż 2 1/3 szklanki ziemniaków na mieszaninie mleka. Top ziemniaki z 1 1/2 szklanki szynki i 1 szklanka pora; posypać 1/2 szklanki sera. Powtórz warstwy raz, kończąc serem, a na wierzchu pozostałe ziemniaki.
Pozostałą masę mleczną zalać ziemniakami, posypać pozostałym serem.
Piec w 375 przez 45 minut lub do bąbelków i złoty kolor.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.