Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem III

Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem III
Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem III może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 319 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skondensowany krem z zupy grzybowej, tuńczyka, marchewki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka z tuńczykiem K ' S.

Instrukcje

1
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
3
Dodaj marchew i brokuły przez 5 minut lub mniej przed wyjęciem makaronu; odcedzić. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
MarchewMarchew
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W dużej misce, połączyć makaron, marchew, brokuły, zupa, tuńczyk, seler, cebula, i czerwona papryka; wymieszać wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
BrokułyBrokuły
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
MakaronyMakarony
ZupaZupa
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieścić mieszaninę równomiernie w naczyniu do pieczenia 9x13 cali i posypać serem na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia34
Magazyn