Zapiekanka z kalafiora z sosem Manchego i migdałami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z kalafiora z sosem Manchego i migdałami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, cebula, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekanka z kalafiora z sosem Manchego i migdałami, Zapiekanka z kalafiora z Manchego i pancettą, oraz Zapiekanka Z Kalafiora Ze Skórką Migdałową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej pół na pół, aż do gotowania na parze, a następnie przenieś do robota kuchennego lub blendera.
Dodać 1/2 szklanki całych migdałów i proces, aż drobno zmielone.
Odstawić na 10 minut. Przecedzić pół na pół przez drobne sito ustawione nad miską, naciskając na migdały, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Wyrzucić zmielone migdały.
W średnim rondlu roztopić 2 łyżki masła.
Dodać mąkę i ubijać na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę.
Dodać mleko i pół na pół i gotować, ubijając stale, aż zgęstnieje, 5 minut.
Dodać 3/4 szklanki Manchego i ubijać, aż się stopi.
Ubić gałkę muszkatołową, doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Na dużej patelni, doprowadzić 1/2 cala osolonej wody do wrzenia.
Dodać kalafior, przykryć i gotować na dużym ogniu, aż chrupiące-przetargu, o 4 protokół.
Odcedzić kalafior w durszlaku. Wytrzyj patelnię.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na patelni.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać kalafior i gotować, mieszając, aż lekko złoty, o 2 protokół. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Przenieś kalafior do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 7 na 10 cali i rozprowadź na wierzchu sos Manchego.
Posypać zapiekankę z pozostałym serem, 2 łyżki posiekanych migdałów i papryki i piec w środku piekarnika przez 20 minut, lub do bulgotania i rumiane na wierzchu.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.