Zapiekanka z dzikim ryżem i indykiem
Dziki ryż i zapiekanka z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 245 kalorii, 17g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, skondensowany krem z rosołu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z indykiem i dzikim ryżem, Zapiekanka Z Dzikim Ryżem Z Indyka, oraz Zapiekanka z dzikim ryżem i indykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Przynieś 2 1/4 szklanki wody, mieszankę ryżu plus opakowanie przyprawowe i 1 łyżkę masła do wrzenia w przykrytym rondlu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i wchłonie wodę, około 25 minut.
Wymieszać indyka, krem z rosołu, seler, 1 szklanka wody, kasztany wodne, cebula, i sos sojowy do dzikiego ryżu, aż dobrze wymieszane.
Przenieść mieszaninę indyka do naczynia do pieczenia 3-quart.
W misce wlać 2 łyżki roztopionego masła na okruchy, mieszając, aby okruchy pokryć masłem.
Posypać masłem bułkę tartą mieszanką indyka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bąbelki i złoty kolor, o 30 protokół.