Zapiekanka z Cukinii
Zapiekanka z cukinii może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,44 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 11 g białka i 19 g tłuszczu. Ten przepis wypróbowało i polubiło 10 osób. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 7 minut. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, cebuli, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47%, to danie jest solidne. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Zucchini e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), zapiekankę z cukinii i zapiekankę z cukinii.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozpuść masło na bardzo dużej (12-calowej) patelni i smaż cebulę na małym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż będzie miękka, ale nie rumiana.
Dodaj cukinię i gotuj pod przykryciem przez 10 minut lub do miękkości.
Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową i gotuj bez przykrycia przez kolejne 5 minut. Wmieszać mąkę.
Dodaj gorące mleko i gotuj na małym ogniu przez kilka minut, aż powstanie sos.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia o wymiarach 8 na 10 cali.
Połącz bułkę tartą i Gruyere i posyp mieszaninę cukinii. Posmaruj 1 łyżką masła pokrojonego na małe kawałki i piecz przez 20 minut lub do momentu, aż zarumieni się i zarumieni.