Zapiekanka z boczkiem, cebulą i serem
Zapiekanka z boczkiem, cebulą i serem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, pieprz, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mleko skondensowane, można stosować to danie główne z Suflet Czekoladowy Bez Jajek jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka z szynką i serem brązowa, Zapiekanka z szynką i serem brązowa, oraz Bacon, Egg & Hash Brown Grillowana Kanapka Z Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni i pokruszyć. Krople wyrzucić na patelni.
Dodaj 1 szklanka cebuli i czosnku na patelnię; gotować przez 5 minut lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać ziemniaki; przykryć i gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
W dużej misce wymieszać pokruszony boczek, 1/4 szklanki sera, zieloną cebulę, śmietanę, sól, pieprz i zupę.
Dodać mieszaninę ziemniaków; wrzucić delikatnie do połączenia. Mieszankę łyżką do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania.
Posypać pozostałym 3/4 szklanki sera. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Wyjąć zapiekankę z lodówki; odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut.
Piec zapiekankę, przykrytą, w 350 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 30 minut lub aż bąbelki wokół krawędzi i ser zaczyna brązowieć.