Zapiekanka z białej kapusty i soczewicy w sosie prowansalskim

Zapiekanka z białej kapusty i soczewicy w sosie prowansalskim
Zapiekanka z białej kapusty i soczewicy w sosie prowansalskim to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną soczewicę, liście z 1 gałązki bazylii, przecier pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich, Zapiekanka Z Sera Koziego Prowansalskiego, oraz Provencal Summer Squash and Potato Gratin.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 200C/Gaz 6 / wentylator 180C. soczewicę gotować we wrzącej niesolonej wodzie przez około 20-30 minut, aż będzie miękka, następnie odcedzić. Cebulę, czosnek i czerwoną paprykę podsmażyć na oliwie do miękkości (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Dodaj mieloną kolendrę i tymianek i mieszaj przez około 30 sekund. Teraz dodaj pomidory, pomidor czysty i cukier, i doprawić solą i pieprzem. Pozostawić na wolnym ogniu do gęstego sosu, mieszając od czasu do czasu, przez około 15-20 minut. Sprawdź przyprawy, wyjmij tymianek i wymieszaj z bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
W międzyczasie gotować kapustę we wrzącej osolonej wodzie przez około 3-4 minuty, aż stanie się miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Odcedzić i uruchomić pod zimnym kranem, a następnie ponownie dokładnie spuścić.
5
Kapustę i soczewicę wymieszać z sosem pomidorowym i łyżką do płytkiego zapiekanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
SoczewicaSoczewica
6
Bułkę tartą wymieszać z serem i rozsypać w równomiernej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Piec przez 20-30 minut, aż skwierczą i połatane apetycznie z brązowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn