Zapiekanka z białej kapusty i soczewicy w sosie prowansalskim

Zapiekanka z białej kapusty i soczewicy w sosie prowansalskim
Zapiekanka z białej kapusty i soczewicy w sosie prowansalskim to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną soczewicę, liście z 1 gałązki bazylii, przecier pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich, Zapiekanka Z Sera Koziego Prowansalskiego, oraz Provencal Summer Squash and Potato Gratin.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 200C/Gaz 6 / wentylator 180C. soczewicę gotować we wrzącej niesolonej wodzie przez około 20-30 minut, aż będzie miękka, następnie odcedzić. Cebulę, czosnek i czerwoną paprykę podsmażyć na oliwie do miękkości (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
SoczewicaSoczewica
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Dodaj mieloną kolendrę i tymianek i mieszaj przez około 30 sekund. Teraz dodaj pomidory, pomidor czysty i cukier, i doprawić solą i pieprzem. Pozostawić na wolnym ogniu do gęstego sosu, mieszając od czasu do czasu, przez około 15-20 minut. Sprawdź przyprawy, wyjmij tymianek i wymieszaj z bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
W międzyczasie gotować kapustę we wrzącej osolonej wodzie przez około 3-4 minuty, aż stanie się miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
4
Odcedzić i uruchomić pod zimnym kranem, a następnie ponownie dokładnie spuścić.
5
Kapustę i soczewicę wymieszać z sosem pomidorowym i łyżką do płytkiego zapiekanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
SoczewicaSoczewica
6
Bułkę tartą wymieszać z serem i rozsypać w równomiernej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
7
Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Piec przez 20-30 minut, aż skwierczą i połatane apetycznie z brązowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn