Zapiekane piersi z kurczaka z sosem z octu balsamicznego
Smażone piersi z kurczaka z sosem z octu balsamicznego mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 31g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, pieprz, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone Krewetki Z Maślanym Sosem Z Octu Balsamicznego, Piersi Z Kurczaka W Sosie Oct (Gujana -- Karaiby ) , oraz Smażony Radicchio z miodem i octem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć bulion, ocet i miód.
Roztopić masło i olej na dużej patelni nonstick na małym ogniu.
Gdy masło topi się, kurczaka posypać solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Drenaż kurczaka w mące; wytrząsnąć nadmiar mąki.
Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; ciepła 2 minuty lub aż masło zmieni kolor na złoty.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj szalotki i smażyć 30 sekund.
Dodaj mieszaninę bulionu, skrobanie poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
W razie potrzeby udekorować posiekaną natką pietruszki.