Xuxu i krewetki z Chile i cytryną
Xuxu i krewetki z Chile i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.1 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 286 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kolendra, krewetki, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czerwony Chile Krewetki Gotować, Chile-krewetki czosnkowe, oraz Chile-pieczone krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po uruchomieniu silnika Wrzuć czosnek do robota kuchennego i drobno posiekaj. Zatrzymać procesor i dodać cebulę, jalapeño (do smaku), sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli, następnie pulsować, aż drobno posiekane.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut do rozwoju smaków.
Obrać xuxu, jeśli skóra jest twarda.
Pokroić Xuxu z dołu w plasterki, a następnie pokroić w zapałki o grubości 1/4 cala.
Wrzucić krewetki z 1 łyżeczką soli.
Rozgrzać 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Sauté krewetki aż tylko gotowane przez, 3 do 5 protokół.
Smażyć xuxu w pozostałej łyżce oleju na patelni, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Krewetki powrót do patelni, następnie dodać serca palmowe i sauté aż tylko ogrzewane przez.
Zdjąć z ognia i wymieszać w chile-sos cytrynowy i kolendry.