Włoskie suwaki z kurczaka z dżemem pomidorowym
Włoskie suwaki z kurczaka z dżemem pomidorowym może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 1128 kalorii. Na $5.75 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, pierś z kurczaka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Włoskie suwaki z kurczakiem i kapustą, Słodko-pikantny dżem pomidorowy, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i pot przez 3 minuty, aby zmiękczyć. Wymieszać z czosnkiem i niech gotować przez kolejne 2 protokół.
Dodać wszystkie pozostałe składniki dżemu, z wyjątkiem pietruszki. Wymieszać w 1/4 szklanki wody wraz z cebulą i doprowadzić do duszenia. Włącz ogień do niskiej i niech gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut, aż większość płynu zmniejszyła się i pomidory są miękkie.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.
Wybijaj każdy kawałek kurczaka, aż będzie miał około 1/4 cala grubości. Pokrój każdą pierś na 6 sztuk. Obficie doprawić solą i pieprzem, do smaku
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, smażyć pancettę na brązowo i chrupiąco.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Na tej samej patelni, na której gotowano pancettę, smaż kawałki piersi kurczaka na średnim ogniu, partiami, przez 2 minuty. Flip i gotować przez 2 Więcej minut. Każdy kawałek kurczaka ułożyć plasterkiem sera mozzarella, przykryć pokrywką i gotować, aż ser się rozpuści.
Aby złożyć, połóż kawałki piersi z kurczaka na dolnej połowie każdej rolki. Top z plasterkiem pancetty, następnie około 1 łyżka dżemu pomidorowego i liść bazylii. Przykryć górną połowę rolki i podawać.