Wędzone udka kraba królewskiego i ogony homara

Wędzone udka kraba królewskiego i ogony homara
Wędzone nogi kraba królewskiego i ogony homara mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 579 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.82 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kawałki drewna olchy, skórkę cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ogony Homara Wędzone, Udka Kraba Królewskiego Z Masłem Czosnkowym, oraz Grillowane ogony homara z wędzonym masłem paprykowym.

Instrukcje

1
Moczyć kawałki drewna w wodzie, aby pokryć co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Przygotuj ogień węgla drzewnego w palaczu; niech spalić 15 do 20 minut.
3
Odcedzić wióry i umieścić na węglu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Umieść patelnię na wodę w palaczu; dodaj wodę, aby wypełnić linię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wymieszać masło i kolejne 4 składniki. Mieszankę cytrynowo-masełkową podzielić na pół. Złamać nogi kraba i rozłupać ogony homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Nogi KrabaNogi Kraba
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
6
Umyć homara i kraba połową mieszaniny; odstawić pozostałą mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KrabKrab
7
Wieszak z natryskiem do gotowania; miejsce w palaczu. Ułóż nogi kraba i ogony homara na stojaku; przykryj pokrywą grilla. Dym kraba około 20 minut i homara około 45 minut do 1 godziny lub do momentu, gdy miąższ będzie biały i jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Ogony HomaraOgony Homara
KrabKrab
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Podawać z zastrzeżoną mieszanką cytrynowo-maślaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn