Wątróbki z kurczaka smażone z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Smażone wątróbki z kurczaka z rodzynkami i orzeszkami pinii mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, oliwę z oliwek, wątróbki z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chard Smażony Z Rodzynkami I Orzeszkami Piniowymi, Smażone warzywa z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, oraz Podsmażona Eskarola Z Rodzynkami, Orzeszkami Piniowymi I Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast orzeszki piniowe w piekarniku, aż będą złote, o 8 protokół.
W małym rondlu ze stali nierdzewnej, połączyć rodzynki, bulion i wermut. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, o 8 protokół. Odstawić.
Na dużej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju na umiarkowanie dużym ogniu. Przyprawić wątróbki 1/4 łyżeczką soli i 1/8 łyżeczką pieprzu i gotować, w razie potrzeby w dwóch partiach, aż będzie prawie gotowe, około 3 minut. Wątróbki powinny być w środku dość różowe.
Dodaj pozostały 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła na patelnię i zmniejsz ogień do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, przez 15 sekund dłużej. Wymieszać mieszaninę rodzynek i wermutu, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby usunąć wszelkie brązowe kawałki.
Dodaj wątróbki i wszelkie nagromadzone soki, orzeszki piniowe i pietruszkę i gotuj na wolnym ogniu, aż wątroby są po prostu gotowe, o 1 minutę dłużej.
Rekomendacja wina: spróbuj dopasować pikantne smaki tej sycylijskiej potrawy z rustykalnym czerwonym winem, które pochodzi z tego samego regionu. Lub serwuj łatwe do znalezienia Salice Salentino z Apulii, również w południowych Włoszech.