Wspaniałe Francuskie Bochenki
Wspaniałe Francuskie bochenki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Ten przepis służy 48 i kosztuje 6 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 153 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Wspaniałe Francuskie Tosty"Stix", Bochenki Francuskie, oraz Mini Bochenki Francuskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży z 2 szklanki wody, 3 szklanki mąki, sól, cukier i olej roślinny; dobrze wymieszać, aby połączyć. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Zwiń każdą połowę w prostokąt 9 x 12 i zwiń styl jelly roll, zaczynając od długiej krawędzi. Uszczelnij krawędzie i umieść stronę szwu w dół na dużej blasze do pieczenia, która została posypana mąką kukurydzianą.
Użyj ostrego noża, aby przeciąć każdy Bochenek po przekątnej 3 razy.
Posmaruj ubitym białkiem i posyp sezamem. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 minut, lub do złotego koloru.