Wołowina góralska z marynowanymi orzechami włoskimi i ciastem francuskim

Wołowina góralska z marynowanymi orzechami włoskimi i ciastem francuskim
Wołowina góralska z marynowanymi orzechami włoskimi i ciastem francuskim wymaga z grubsza 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 1337 kalorii, 46g białka, oraz 107 g tłuszczu. 87 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cebuli, jajka, masła i portu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Krem z zupy Portobello z ciasta francuskiego, Kąski z ciasta francuskiego ze Stiltonem, dżemem figowym i lukrowanymi orzechami włoskimi, oraz Gulasz wołowy z ciastem francuskim # SundaySupper dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do trzech dni przed, zrobić ciasto chrupki. Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto nieco cieńsze i wytłoczyć szesnaście okr.6 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Posypać solą i piec w piekarniku przez 5-7 minut lub aż dmuchane i złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Zrób gulasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
6
Włożyć wołowinę, czosnek i liść laurowy do dużej niemetalicznej miski i wlać do studzienki. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce na co najmniej godzinę, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
StoutStout
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 130C / konwencjonalny 150C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Mięso odcedzić i osuszyć na papierze kuchennym. Odstawić płyn do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Podgrzać połowę masła i oleju w dużej pokrywce żaroodpornej zapiekance. Na dużym ogniu, brązowy wołowiny w partiach, aż każdy kawałek jest uszczelniony i ciemnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Wyjmij mięso łyżką szczelinową. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Przetrzeć naczynie papierem kuchennym, roztopić pozostałe masło i olej i smażyć boczek i cebulę przez 10-15 minut, aż cebula będzie złotobrązowa, bardzo miękka i dobrze zredukowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Mieszamy mąkę do wymieszania, dodajemy port i marynatę i wracamy wołowinę do naczynia. Doprowadzić do wrzenia, przykryć szczelną pokrywką i gotować w piekarniku przez 2 -3 godziny lub aż mięso będzie bardzo miękkie (nie ma potrzeby sezonowania). Schłodzić, włożyć do dużego szczelnie zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce lub zamrozić na okres do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Aby służyć, wróć do zapiekanki i powoli doprowadzaj do wrzenia (jeśli zamrożone, rozmrażaj i kontynuuj jak wyżej).
14
Dodaj marynowane orzechy włoskie i ocet marynowania zastrzeżone i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż gorące. Mieszamy przez natkę pietruszki. Ponownie podgrzać ciastka w temperaturze 180 ° C / 200 ° C / Gaz 6 przez 3-4 minuty. Aby służyć, Chochla do misek, top z kilkoma ptysiami i posypać trochę posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia32
Magazyn