Wiśnie W Czekoladzie
Wiśnie pokryte czekoladą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 42 porcje z 53 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka czekolady mlecznej, czekolady, wiśni maraschino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Wiśnie pokryte czekoladą II, Wiśnie Pokryte Czekoladą, oraz Wiśnie Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wiśnie odcedzić; osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.
Połączyć czekoladę mleczną i niesłodzoną czekoladę w górnej części podwójnego kotła; umieścić nad wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, aż czekolada topi, mieszając od czasu do czasu.
Usuń podwójny kocioł z ciepła, pozostawiając mieszaninę czekolady nad gorącą wodą.
Palce zanurzyć w skrobi kukurydzianej i uformować niewielką ilość kremówki wokół każdej wiśni.
Umieść na woskowanej, wyłożonej papierem blasze do pieczenia.
Trzymając każdą czereśnię pokrytą fondantem za łodygę, zanurz w mieszaninie czekolady, pozwalając nadmiar czekolady spuścić z powrotem na wierzch podwójnego kotła.
Umieścić wiśnie na stojakach drucianych na woskowanym papierze; przechowywać w lodówce, aż czekolada utwardzi się. Wiśnie przechowuj w chłodnym miejscu.
Uwaga: smak wiśni pokrytych czekoladą zostanie wzmocniony, gdy będzie przechowywany w szczelnie przykrytym pojemniku do 2 tygodni. Kremówka będzie złagodniał i zmieszał się z aromatem likieru.