Wiry bananowo-cynamonowe
Bananowo-cynamonowe wiry to lacto ovo vegetarian przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 43 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, cukier muscovado, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Mini Wiry Cynamonowo-Jabłkowe, Wiry kardamonowe, oraz Orzechowe Wiry Czekoladowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Mąki i sól wymieszać w dużej misce, następnie wymieszać z cukrem i drożdżami. Na środku mąki wyrobić studzienkę i wlać ciepłe mleko, ubite jajko, oliwę z oliwek i wystarczającą ilość wody, aby uformować miękkie, mokre ciasto.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni zagniataj ciasto przez 10 minut, aż będzie gładkie.
Ciasto umieścić w lekko naoliwionej misce, przykryć naoliwioną folią spożywczą, a następnie pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu do podwojenia rozmiaru. Ciasto jest teraz gotowe do formowania.
Lekko posmarować dwie 20cm kwadratowe puszki do pieczenia. Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta na prostokąt o wymiarach około 30 cm x 25 cm i posmaruj roztopionym masłem. Powtórz z drugą połówką.
Banany cienko pokroić w miskę i wymieszać z morelami, cukrem muscovado, cynamonem i skórką pomarańczową. Łyżkę wymieszać na dwóch prostokątach ciasta, pozostawiając granicę szerokości palca.
Dla każdego rozwałkuj ciasto do siebie z długiego boku prostokąta, wkładając banana, który wypadnie. Naciśnij kończy się razem, aby uszczelnić. Ostrym nożem pokroić na 9 kawałków i umieścić, pociąć bok do góry, w puszce, po prostu dotykając się nawzajem. Przykryć luźno olejowaną folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / fan180C / Gaz
Rozgrzej miód na patelni lub w kuchence mikrofalowej na wysokości przez 5 sekund, a następnie umyj połowę bułek.
Piec przez 20-25 minut, aż uzyska złoty kolor. Pozostaw do ostygnięcia w puszce na 10 minut przed wyjęciem do regału chłodzącego.
Posmaruj pozostałym miodem, a następnie rozłóż, aby podać.