Wiosenna Sałatka ryżowa z warzywami (Insalata di Riso)

Wiosenna Sałatka ryżowa (Insalata di Riso) wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Na 1,28 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pecorino romano, skórkę z cytryny, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Insalata di riso con würstel (Sałatka ryżowa z parówkami), Chudy Insalata Di Riso, oraz Wiosenna Sałatka Warzywno-Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj ryż, wymieszaj i dostosuj ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu ziaren do garnka, aż ryż jest ledwo gotowy, o 15 protokół. Będzie nadal gotować, gdy ostygnie.
Ryż dobrze odcedzić i rozłożyć na tacy, aby szybko ostygł.
Przynieś inny duży garnek osolonej wody do wrzenia. Trzymając szparagową włócznię w obu rękach, zegnij włócznię, aż pęknie naturalnie w miejscu, w którym staje się twarda. Powtórz z pozostałymi włóczniami. Odrzuć twarde końce i wytnij delikatną część na 1/3 cala długości. Szparagi i groszek blanszujemy we wrzącej wodzie przez 1 minutę i 30 sekund, następnie wyciągamy sitkiem i przekładamy do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia, aby ostygły.
Obrać fasolę fava, następnie blanszować nieobrane fasole w tej samej wrzącej wodzie przez około 3 minuty.
Odcedzić, przenieść je do papierowego ręcznika wyłożonego blachą do ostygnięcia. Obierz fasolę fava, szczypając luźną skórę; obrana fasola powinna łatwo się wysunąć.
Umieścić sok z cytryny w małej misce. Doprawić solą i pieprzem. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek.
W dużej misce, połączyć schłodzony ryż, szparagi, groszek, fasola fava, bazylia, pietruszka, Skórka z cytryny, szynka i ser. Rzucaj rękami, aby się zmiksować.
Wlać sos na sałatkę (może nie trzeba go wszystkie) i wrzucić delikatnie. Smak i dostosować przyprawy.