Wiosenne zielone quiche
Spring Greens Quiche zajmuje około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 osobom. To danie główne ma 353 kalorie , 13 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Za 1,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest idealny na Wielkanoc . Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i kup młody szpinak, żółtko, bazylię i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Wiosenne warzywa z gruszkami, orzechami włoskimi w cukrze i gorgonzolą , Quiche z pastą francuską i Quiche ze szparagami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 1/8 cala. gruby okrąg; przenieść na 9-calowy. talerz do ciasta. Przytnij ciasto do 1/2 cala poza brzegiem talerza; krawędź fletu. Nienakłute ciasto wyłożyć podwójną grubością folii. Wypełnij ciężarkami do ciasta, suszoną fasolą lub nieugotowanym ryżem.
Usuń folię i obciążniki; piec 3 minuty dłużej. Studzimy na drucianej kratce.
W międzyczasie na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając.
Wyjmij łyżką cedzakową; odsączyć na ręcznikach papierowych. Odrzucić krople, zachowując 1 łyżkę stołową. Gotuj i mieszaj warzywa, szpinak i zieloną cebulę w odcieku, aż zwiędną, a płyn odparuje.
Przygotowany spód posmarować białkiem jaja; warstwę z więdniętymi warzywami, serem i gotowanym boczkiem. W dużej misce wymieszaj pozostałe składniki; wylać na wierzch.
Piec 35-40 minut dłużej lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty i wyjęty.
Przed krojeniem odstaw na 10 minut.