Wietnamski Fajitas (Bo Nuong Xa)

Wietnamski Fajitas (Bo Nuong Xa)
Wietnamskie Fajitas (bo Nuong Xa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, sos rybny, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Wietnamskie Skrzydełka Z Kurczaka Z Grilla-Canh Ga Nuong, Wietnamski Grillowany kurczak z makaronem z wermiszelem (Bun Ga Nuong), oraz Peppery Grillowane Krewetki (Tom Nuong Toi Xan Ot).

Instrukcje

1
Pokrój stek po przekątnej ziarna na 16 (1/8-do 1/4-cala grubości) plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2
W dużej misce wymieszać 2 łyżki cukru i 5 kolejnych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj mięso, mieszając, aby płaszcz. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Usuń mięso z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Stek posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
6
Grill flank steak plastry na średnim ogniu (350 do 400), odkryte, 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia. Przykryj folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Wymieszać 1 1/4 szklanki gorącej wody, sos rybny, 1/3 szklanki cukru i ocet, aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/3 szklanki marchewki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8
Wlać gorącą wodę na głębokość 1 cala w dużym płytkim naczyniu. Zanurz 1 sajgonki w gorącej wodzie na krótko, aby zmiękczyć; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki marchewki, kiełki fasoli, a następnie 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Umieścić 1 plasterek wołowiny z jednej strony opakowania; top z 1/3 szklanki sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
11
Umieścić około 1/3 szklanki mieszanki kiełków fasoli na sałacie na opakowaniu. Złóż boki owijki nad nadzieniem i zwiń, w stylu jelly-roll.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Podawać z mieszanką sosu rybnego do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
13
Uwaga: przygotuj świeżą trawę cytrynową, tak jak zieloną cebulę-oderwij zewnętrzną warstwę, Usuń koniec korzenia i użyj białej części. Sos rybny i papier ryżowy można znaleźć w alejce etnicznych żywności w większości sklepów spożywczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Eliksir GEliksir G
Sos RybnySos Rybny
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 krople sosu sojowego3 krople sosu sojowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarta marchewka, podzielonastarta marchewka, podzielona1Batoniki toffi Heathmrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1ogórek, obrany, zaszczepiony i pokrojony w zapałki 1/8-x 2-caloweogórek, obrany, zaszczepiony i pokrojony w zapałki 1/8-x 2-calowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos rybnysos rybny4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.stek z flankistek z flanki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta12 łyżeczki czosnku w proszkusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1głowysałata lodowa lub sałata z zielonych liści, rozdrobnionasałata lodowa lub sałata z zielonych liści, rozdrobniona12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana trawa cytrynowaposiekana trawa cytrynowa1Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże plastry ananasa, pokrojone w 1/8-x 2-calowe zapałkiświeże plastry ananasa, pokrojone w 1/8-x 2-calowe zapałki2Batoniki toffi Heathocet winny ryżowyocet winny ryżowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek12 łyżeczki czosnku w proszku1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala166-calowe(6 cali) papier ryżowy sajgonki (bánh tráng)(6 cali) papier ryżowy sajgonki (bánh tráng)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda6krewetki i żyłkiGorąca wodaGorąca woda

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn