Wietnamski Fajitas (Bo Nuong Xa)

Wietnamski Fajitas (Bo Nuong Xa)
Wietnamskie Fajitas (bo Nuong Xa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, sos rybny, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Wietnamskie Skrzydełka Z Kurczaka Z Grilla-Canh Ga Nuong, Wietnamski Grillowany kurczak z makaronem z wermiszelem (Bun Ga Nuong), oraz Peppery Grillowane Krewetki (Tom Nuong Toi Xan Ot).

Instrukcje

1
Pokrój stek po przekątnej ziarna na 16 (1/8-do 1/4-cala grubości) plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
W dużej misce wymieszać 2 łyżki cukru i 5 kolejnych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj mięso, mieszając, aby płaszcz. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Usuń mięso z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Stek posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
Grill flank steak plastry na średnim ogniu (350 do 400), odkryte, 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia. Przykryj folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Wymieszać 1 1/4 szklanki gorącej wody, sos rybny, 1/3 szklanki cukru i ocet, aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/3 szklanki marchewki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
8
Wlać gorącą wodę na głębokość 1 cala w dużym płytkim naczyniu. Zanurz 1 sajgonki w gorącej wodzie na krótko, aby zmiękczyć; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki marchewki, kiełki fasoli, a następnie 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Umieścić 1 plasterek wołowiny z jednej strony opakowania; top z 1/3 szklanki sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
11
Umieścić około 1/3 szklanki mieszanki kiełków fasoli na sałacie na opakowaniu. Złóż boki owijki nad nadzieniem i zwiń, w stylu jelly-roll.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
12
Podawać z mieszanką sosu rybnego do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
13
Uwaga: przygotuj świeżą trawę cytrynową, tak jak zieloną cebulę-oderwij zewnętrzną warstwę, Usuń koniec korzenia i użyj białej części. Sos rybny i papier ryżowy można znaleźć w alejce etnicznych żywności w większości sklepów spożywczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Eliksir GEliksir G
Sos RybnySos Rybny
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn