Wesołe pączki z galaretką
Jolly Jelly Donuts wymaga około 55 minut od początku do końca. Za 41 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 393 kalorie , 4 g białka i 19 g tłuszczu . Z tego przepisu wystarczy 30 porcji. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sól, cukier, dodatkowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22% , to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Glazed Peanut Butter and Jelly Doughnuts… with Strawberry-Rabarbar Chia Jelly , Jelly Donuts i Jelly Donuts .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłym mleku.
Dodaj 2 szklanki mąki; Dobrze wymieszać.
Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.
Dodać żółtka, jajko, cukier, sól, skórkę z cytryny i wanilię; Dobrze wymieszać. Utrzeć z masłem i pozostałą mąką. Nie ugniataj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 45 minut.
Uderz ciasto w dół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować na grubość 1/2 cala.
Cięcie za pomocą 2-1/2 cala. krajarka do ciastek.
Ułożyć na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż objętość prawie się podwoi, około 35 minut.
We frytownicy lub na patelni elektrycznej rozgrzej olej do temperatury 375°. Smażyć pączki, po kilka na raz, przez 1,5–2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż się zrumienią.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Schłodzić przez 2-3 minuty; Wykonaj małe nacięcie ostrym nożem po jednej stronie każdego pączka.
Wytnij mały otwór w rogu ciasta lub plastikowej torby; włóż bardzo małą okrągłą końcówkę. Napełnij galaretką. Do każdego pączka napełnij około 1 łyżeczką galaretki. Ostrożnie obtaczaj ciepłe pączki w cukrze.