Wegetariańska Zupa Zachodnioafrykańska

Wegetariańska Zupa Zachodnioafrykańska
Przepis wegetariańska zupa Zachodnioafrykańska jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. To danie główne ma 318 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cebulę, ciecierzycę, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to West African Peanut Soup, West African Peanut Soup, oraz West African Peanut Soup.

Instrukcje

1
Umieść orzeszki ziemne w robocie kuchennym; proces do gładkiej (około 2 minut), skrobanie boki miski raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj cebulę; smażyć 7 minut lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać masło orzechowe, ziemniaki, a następnie 6 składników (ziemniaki przez pomidory); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Milk Duds1 Opakowanie (10 Uncji) Milk Duds
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
5
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Radley & Finch The Profs Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
Radley & Finch The Profs Pinotage
Radley & Finch The Profs Pinotage
Wino wyrażające pluszową riperową stronę Pinotage ' u i wciąż odzwierciedlające bardzo subtelną taninę Starego Świata.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn