Wegańskie Babeczki Na Słodkich Ziemniakach

Wegańskie Babeczki Na Słodkich Ziemniakach
Wegańskie babeczki z słodkimi ziemniakami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 35 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sodę oczyszczoną, mąkę orkiszową, olej z nasion słonecznika i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 39%. Podobne przepisy to Babeczki Orkiszowe Daktylowe (Wegańskie), Babeczki z daktylami na słodko, oraz Muffinki daktylowo-orzechowe-te słodkie muffinki z kawałkami orzechów włoskich i daktylami są idealne na ciepło z piekarnika.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 12 muffinek lub linkę papierowymi wkładkami do muffinek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieść pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki na małej patelni z wystarczającą ilością wody, aby przykryć, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Odcedzić słodkie ziemniaki; odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
4
W misce wymieszać mąkę orkiszową, owies, sodę oczyszczoną i cynamon. W osobnej misce wymieszaj banany, olej i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Mąka OrkiszowaMąka Orkiszowa
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Mieszaj mieszaninę bananów w mieszaninę orkiszu, aż suche składniki zostaną zwilżone; złóż daktyle i słodkie ziemniaki. Masę podzielić równomiernie na 12 muffinek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
DaktyleDaktyle
OrkiszOrkisz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 18 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut; wyjąć do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn