Wegańskie Babeczki Na Słodkich Ziemniakach
Wegańskie babeczki z słodkimi ziemniakami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 35 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sodę oczyszczoną, mąkę orkiszową, olej z nasion słonecznika i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 39%. Podobne przepisy to Babeczki Orkiszowe Daktylowe (Wegańskie), Babeczki z daktylami na słodko, oraz Muffinki daktylowo-orzechowe-te słodkie muffinki z kawałkami orzechów włoskich i daktylami są idealne na ciepło z piekarnika.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 12 muffinek lub linkę papierowymi wkładkami do muffinek.
Umieść pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki na małej patelni z wystarczającą ilością wody, aby przykryć, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Odcedzić słodkie ziemniaki; odstawić do ostygnięcia.
W misce wymieszać mąkę orkiszową, owies, sodę oczyszczoną i cynamon. W osobnej misce wymieszaj banany, olej i cukier.
Mieszaj mieszaninę bananów w mieszaninę orkiszu, aż suche składniki zostaną zwilżone; złóż daktyle i słodkie ziemniaki. Masę podzielić równomiernie na 12 muffinek.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 18 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut; wyjąć do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.