Warkocze Anyżowe
Warkocze anyżowe mogą być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Ten wegetariański przepis serwuje 40 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, wodę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak super. Spróbuj Biscotti Anyżowe, Kruche Ciasto Anyżowe, oraz Bułki Drożdżowe Anyżowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, cukru, drożdży, anyżu i soli. W małym rondelku podgrzej mleko, masło i wodę do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do zwilżenia.
Dodaj 1 jajko; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać jędrne ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 45 minut.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Podziel każdą porcję na trzy części. Uformuj każdy w 14 cali. Lina.
Umieść trzy liny na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i warkoczem; ściśnij końce, aby uszczelnić i schować pod spodem. Powtórz z pozostałym ciastem. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Pokonaj Pozostałe jajko; posmaruj warkocze.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.