Waialua tarta czekoladowa ze skórką Sable
Waialua tarta czekoladowa z Sable Crust może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka jagód, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta czekoladowa ze skórką orzechową, Czekoladowy Precel Crust Tarta, oraz Czekoladowe Ciasteczko Sable dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło, cukier puder i białko jajka połączyć w średniej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Wymieszać z mąką i kakao w proszku, mieszając do uzyskania miękkiego ciasta. Naciśnij ciasto na 10-calowej patelni do tarty. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Ciasto wyłożyć papierem pergaminowym i wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Piec w temperaturze 375 przez 35 minut.
Usuń pergamin i wagi; niech skorupa ostygnie.
Podgrzać 1 1/4 szklanki śmietany w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Zdjąć z ognia i dodać 12 uncji czekolady, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać jajka z cukrem, ubijając do wymieszania. W razie potrzeby odcedzić, aby usunąć grudki.
Wypełnij ciasto mieszaniną czekolady.
Piec w 300 przez 1 godzinę 15 minut. Całkowicie fajne.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki śmietany i pozostałe 4 uncji czekolady w szklance miarki. Kuchenka mikrofalowa na wysokości w odstępach 30 sekund, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie gładka.
Rozprowadzić na wierzchu schłodzonej tarty.
Odstawić 30 minut lub do Ustawienia. Pokrój i podawaj z hawajskim sosem waniliowym i świeżymi jagodami.