Wafle czekoladowe z pekanami
Wafle czekoladowo-orzechowe mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest na 10 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 408 kalorii . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup czekoladową bitą śmietanę w pojemniku, a także truskawki, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest tak imponująca. Podobne przepisy to: Wafle orzechowe , Wafle granatowo-nutella i Niesamowicie puszyste wafle .
Instrukcje
W mikrofalówce rozpuść chipsy czekoladowe i masło; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudź do temperatury pokojowej.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubij jajka, mleko i wanilię; wmieszaj do suchych składników, aż będą gładkie. Wymieszaj z orzechami pekan i mieszanką czekoladową (ciasto będzie gęste).
Piec w nagrzanym żelazku do gofrów zgodnie z instrukcją producenta, aż do uzyskania złotego koloru.
Jeśli chcesz, udekoruj bitą śmietaną i truskawkami.