Wafle Cytrynowo-Imbirowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj wafli cytrynowo-imbirowych. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 41 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok z cytryny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ugotuj książkę: Słodkie cytrynowe i czarne oliwkowe Wafle, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Lód cytrynowo-imbirowy w kubeczkach cytrynowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzeć imbir na sito o drobnych oczkach ustawione nad miską. Wycisnąć sok z tyłu łyżką (potrzebujesz 1 łyżki soku); odstawić na bok.
Mąkę, skrobię kukurydzianą i sól ubić w średniej misce.
Ubij masło i 1/2 szklanki cukru cukierniczego w dużej misce z mikserem na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, 3 do 5 minut. Ubić skórkę z cytryny, 2 łyżki soku z cytryny, sok waniliowy i imbirowy. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej; dodaj mieszaninę mąki i ubijaj, aż się włączy.
Podzielić ciasto między 2 arkusze folii; uformować na dwa 1-na-9-calowe dzienniki. Owinąć i zamrozić do jędrności, około 1 godziny.
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem. Rozpakować dzienniki i pokroić w 1/4 cala grube rund; ułóż 1 cal od siebie na przygotowanych blach do pieczenia.
Piec, przełączając patelnie w połowie, aż krawędzie będą złote, około 13 minut.
Ostudzić 5 minut na blasze do pieczenia, a następnie przenieść do stojaków do całkowitego ostygnięcia.
Pozostałą 1/3 szklanki cukru cukierniczego wkładamy do miski; mieszamy od 2 do 3 łyżeczek soku z cytryny, trochę naraz, aż lukier będzie się sypał.
Rozprowadź na ciastkach i top z krystalizowanym imbirem; odstawić na 30 minut.