Wafel Czekoladowy
Czekoladowy Wafel to śniadanie dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 411 kalorii. Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 42% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Wafel:: Wafel z solonym karmelem i jabłkami, Ciasteczka waflowe z czekoladą i Ciasteczka z goframi czekoladowymi.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę zgodnie ze wskazówkami producenta.
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną. W drugiej misce ubić jajka z roztopionym masłem i wanilią, a następnie dodać maślankę.
Do suchych składników dodać mokre i wymieszać z kawałkami czekolady, tylko do połączenia. Pozwól odpocząć przez 5 minut.
Nałóż zalecaną ilość ciasta na gofry na środek żelazka. Zamknij żelazną górę i piecz, aż gofry będą chrupiące z obu stron i łatwo będzie je zdjąć z żelazka.
Podawaj natychmiast lub trzymaj w cieple w piekarniku nagrzanym na 200 stopni F, aż będzie gotowy do podania.