Dziki łosoś z orzechami laskowymi na szpinaku

Dziki łosoś z orzechami laskowymi na szpinaku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dzikiego łososia z orzechami laskowymi na szpinaku. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,91 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 41g białka, oraz 17g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i pescatarian dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką sól, filety z łososia, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest wybitne. Podobne przepisy obejmują Risotto z dzikiego ryżu kokosowego i szpinaku z łososiem, smażony dziki łosoś z sałatką z buraków, krwistej pomarańczy i szpinaku, oraz Dziki ryż z Rukwią wodną i orzechami laskowymi.

Instrukcje

1
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grilluj łososia skórą do dołu, pod przykryciem, na średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ognia przez 12-14 minut lub do momentu, gdy łosoś łatwo się łuszczy widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
W międzyczasie na dużej patelni podsmaż szpinak na 1 łyżce masła do miękkości; wyjmij z patelni i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni smaż czosnek na pozostałym maśle przez 1 minutę. Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
3
Umieść szpinak na talerzach do serwowania; na wierzch z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4
Skrop mieszanką masła i posyp orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia72
Magazyn