Voskos Greckie Ciasto Jogurtowe
Przepis Voskos grecki jogurt Funt ciasto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 26 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 418 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 160 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się jako niedrogi deser. Mieszanka gałki muszkatołowej, skórki cytrynowej, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pieczony czosnek i Voskos jogurt grecki ziemniaki, Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, oraz Greckie Ciasto Jogurtowo-Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka 8 1/2 przez 4 1/2 cala metalowa patelnia lub linia wewnątrz z nonstick foil.In duża miska do mieszania, połączyć mąkę, oba cukry, sól, soda oczyszczona, imbir i gałka muszkatołowa. Dokładnie wymieszać.Zrób głęboką studnię w środku mieszanki mąki i dodaj jogurt, olej, skórkę z cytryny, sok z cytryny, wanilię i jajka.Dużą łyżką do mieszania (lubię używać silikonowego skrobaka o dużej wytrzymałości) wymieszaj płynne składniki ze sobą w studni, a następnie wymieszaj suche składniki z cieczą i kontynuuj mieszanie, aż do wymieszania. Nie przesadzaj.
Przenieść ciasto na patelnię i piec na środkowej półce przez około 1 godzinę i 10 minut.
Ostudzić całkowicie na patelni.Po wystygnięciu przygotować lukier, mieszając wszystkie składniki lukru, aż będzie gładki.
Mżawka na ciasto i niech zestaw.