Viognier-małże gotowane na parze z boczkiem i pasternakiem

Viognier-małże gotowane na parze z boczkiem i pasternakiem
Przepis Viognier-można zrobić małże na parze z boczkiem i pasternakiem w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga masła, pasternaku, szalotki i małży. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Małże gotowane na parze z boczkiem i piwem, Małże Japońskie (Sake Gotowane Na Parze Małże), oraz Małże Gotowane Na Parze.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Na blasze do pieczenia posmarować pasternak oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy pasternak, obracając raz lub dwa razy, do miękkości, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Niech ostygnie lekko, następnie ćwierć pasternak wzdłuż i pokroić je 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
4
Tymczasem, w dużym, głęboka patelnia, gotować boczek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Spuścić paski boczku na ręcznikach papierowych; wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Na patelni, doprowadzić Viognier do wrzenia z masłem i szalotka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ViognierViognier
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj małże, przykryć i gotować na dużym ogniu, aż otworzą, 6 do 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Wlać bulion z małży do szklanej miarki. Wypłukać patelnię. Powoli wlać bulion z małży z powrotem na patelnię, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dole.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać śmietanę i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 8 protokół. Jeśli sos śmietanowy oddziela się, przenieś do blendera i puree, aż będzie gładki, a następnie wróć na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj Prażone Pasternaki, boczek, szczypiorek i gotowane małże w skorupach na patelni. Obficie przyprawić pieprzem, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Łyżka do płytkich misek, posypać krakersami ostryg i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Z OstrygKrakersy Z Ostryg
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn