Viognier-małże gotowane na parze z boczkiem i pasternakiem
Przepis Viognier-można zrobić małże na parze z boczkiem i pasternakiem w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga masła, pasternaku, szalotki i małży. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Małże gotowane na parze z boczkiem i piwem, Małże Japońskie (Sake Gotowane Na Parze Małże), oraz Małże Gotowane Na Parze.
Instrukcje
Na blasze do pieczenia posmarować pasternak oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy pasternak, obracając raz lub dwa razy, do miękkości, o 40 protokół.
Niech ostygnie lekko, następnie ćwierć pasternak wzdłuż i pokroić je 1/4 cala grubości.
Tymczasem, w dużym, głęboka patelnia, gotować boczek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Spuścić paski boczku na ręcznikach papierowych; wytrzeć patelnię.
Na patelni, doprowadzić Viognier do wrzenia z masłem i szalotka.
Dodaj małże, przykryć i gotować na dużym ogniu, aż otworzą, 6 do 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże do dużej miski.
Wlać bulion z małży do szklanej miarki. Wypłukać patelnię. Powoli wlać bulion z małży z powrotem na patelnię, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dole.
Dodać śmietanę i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 8 protokół. Jeśli sos śmietanowy oddziela się, przenieś do blendera i puree, aż będzie gładki, a następnie wróć na patelnię.
Dodaj Prażone Pasternaki, boczek, szczypiorek i gotowane małże w skorupach na patelni. Obficie przyprawić pieprzem, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Łyżka do płytkich misek, posypać krakersami ostryg i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.