Vichyssoise z Kumumoto ostrygi i Royal Sterling kawior

Vichyssoise z Kumumoto ostrygi i Royal Sterling kawior
Vichyssoise z Kumumoto ostrygi i Royal Sterling kawior jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 28g białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz srebrną żelatynę, żelatynę, ciężki krem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Sterling Cooper Blini z kawiorem, Sterling Cooper Sling Cocktail, oraz Chili Lime Texas Caviar (Cowboy Caviar) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pry otworzyć ostrygi i oddzielić sok z mięsa, rezerwując zarówno w lodówce. Bardzo dobrze Wyczyść dolne skorupy i zarezerwuj je na później.;
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1
Rozgrzać masło i pory w małym rondlu na małym ogniu i gotować, aż pory zmiękną, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać ziemniaki i wodę i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Schłodzić i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Wlać do blendera i puree ze śmietaną i blanszowanym szpinakiem, aby uzyskać jasnozielony miętowy kolor. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Ubić creme fraiche do miękkich szczytów w mikserze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Podgrzać 1/2 szklanki bazy vichyssoise w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj kwitnącą żelatynę do bazy. Złóż ubitą śmietanę fraiche i 1/2 szklanki więcej bazy vichyssoise.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
4
Aby zrobić szkliwo ostrygowe: doprowadzić 3 łyżki zarezerwowanych soków ostrygowych do wrzenia w małym rondlu. Przecedzić przez filtr do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodaj kwitnącą żelatynę do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
6
Ostudzić, ale nie na tyle, aby ustawić.
7
Aby zakończyć: wypełnij 8 zarezerwowanych muszli ostryg w około 3/4 pianki vichyssoise i ustaw ostrygi na wierzchu. Ostudzić i wyszczotkować jeszcze płynną glazurą oyster. Powtarzaj szczotkowanie, aż cała Ostryga będzie miała połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Dekoruj quenelle kawioru, kwiatu szczypiorku i koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawiorKawior
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KoperKoper
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn