UPS, Upuściłam cytrynową tartę

UPS, Upuściłam cytrynową tartę
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Mieszanka cukru cukierniczego, żółtka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj UPS! Włoska Sałatka Z Kurczakiem, Kremowy sos Pesto do Lorac OOPs mam na myśli jagnięcinę, oraz Down Under Lemon Tart dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij zlew lub dużą miskę ze stali nierdzewnej lodem i ułóż drugą nieco mniejszą miskę na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połączyć mleko, śmietanę, cukier, trawę cytrynową i skórkę z cytryny. Gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje 71°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wlać przez sito o drobnej siatce do miski ze stali nierdzewnej ustawionej na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Niech mieszanina ostygnie, ubijając od czasu do czasu, aż ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Przetwórz krem w maszynie do lodów, a następnie przenieś do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardego, co najmniej 4 godziny i do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
1
W dużej misce wymieszać mąkę i cukier cukierniczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać przyprawy, w razie potrzeby, i mieszać do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
3
Dodać masło i, opuszkami palców lub 2 nożami, przerabiać je na mąkę i cukier, aż mieszanina będzie przypominać grubą mączkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodać żółtka i używać rąk, aby wymieszać ciasto, aż dojdzie do siebie. Dzielimy ciasto na pół, a następnie lekko zagniatamy każdy kawałek i formujemy na dyski. Owinąć ciasto w folię i schłodzić w lodówce przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Ułóż stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta rozwałkuj 1 kawałek ciasta na 14-calową rundę. Złóż ciasto na pół, złóż ponownie na pół, a następnie rozłóż na 11-calowej patelni do tarty. Opuszkami palców delikatnie dopasuj ciasto do dna i boków patelni, a następnie użyj małego ostrego noża, aby przyciąć nadmiar ciasta. Za pomocą widelca nakłuć dno skorupy tarty na całej powierzchni, a następnie zamrozić na 10 minut. Powtórzyć z drugim kawałkiem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma TartaForma Tarta
NóżNóż
7
Wyłożyć skorupki tarty folią, dopasować folię do dolnych krawędzi, a następnie wypełnić każdą z nich około 1 szklanką masy ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Skorupki pieczemy w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut, aż będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie usuń folię i ciężary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
W dużym rondlu przynieś 1 cal wody na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W dużej misce z miedzi lub stali nierdzewnej połącz żółtka i cukier i użyj trzepaczki, aby ubić, aż zgęstnieje i ma jasnożółty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Umieścić miskę na patelni gotującej się wody i wyłączyć ogień. Stopniowo beat w soku z cytryny, a następnie limoncello. Zacznij bić bardziej energicznie i kontynuuj bicie, aż zabaione będzie puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
LimoncelloLimoncello
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
1
Warstwy lodów i zabaione do skorupy tart. Możesz podać deser, jak robi to szef kuchni Bottura, do góry nogami i nieco zmiażdżony, lub możesz podać prawą stronę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
LodyLody
2
Wydrukowano za zgodą Massimo Bottury, szefa kuchni Osteria Francescana z trzema gwiazdkami Michelin w Modenie we Włoszech. Foto: Paolo Terzi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn