Ukraińskie Ciasto Makowe Z Kwaśną Śmietaną

Ukraińskie Ciasto Makowe Z Kwaśną Śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj ukraińskie ciasto Makowe z kwaśną śmietaną. Za $1.1 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanillanu, sodę oczyszczoną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 62 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ukraińskie Ciasto Makowe Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Z Kwaśną Śmietaną I Makiem, oraz Muffinki śmietanowe z kruszonką makową.

Instrukcje

1
Mak zalać wrzątkiem w misce i dobrze odcedzić przez drobne sito. W razie potrzeby powtórz to pranie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozłóż mak na ściereczce lub brązowym papierze i pozostaw do wyschnięcia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj dwie 9-calowe patelnie i wyłóż spód papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/4 łyżeczki soli. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
5
W dużej misce ubij jajka i 1 1/2 szklanki cukru, aż będą gęste i cytrynowe. Ubij śmietanę i wanilię. Przesiej mąkę i delikatnie złóż ją do masy jajecznej wraz z makiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wlej ciasto do przygotowanych patelni.
7
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
8
Ostudzić na patelni przez 10 minut, następnie wyłożyć na ruszt i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
9
Aby zrobić nadzienie cytrynowe: w rondelku wymieszaj 1/2 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i szczyptę soli. Dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, wodę, sok pomarańczowy i masło. Gotuj, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MasłoMasło
CytrynaCytryna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Umieść żółtka w średniej misce. Powoli ubij 1/2 szklanki gorącej mieszanki na żółtka. Powoli wlej mieszaninę żółtka z powrotem do pozostałej gorącej mieszanki, ciągle ubijając. Gotuj, ciągle mieszając, przez 5 minut lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn