Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą
Ugotuj książkę: zupa buraczana z Fetanem to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta zupa ma 143 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz do 4 buraków, greckiego sera feta, oleju słonecznikowego i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków, Ugotuj książkę: ciasto z nasion buraka, oraz Ugotuj książkę: duszone buraki z burakami i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki obrać, zetrzeć grubo (lub pokroić w drobną kostkę).
Rozgrzać olej na dużej patelni; podsmażyć cebulę kilka minut, aż będzie miękka.
Dodać buraki i wywar; doprowadzić do wrzenia.
Lekko doprawić solą i pieprzem; delikatnie dusić 7 do 10 minut, aż buraki będą miękkie. Wymieszać z sosem pomidorowym, przenieść do blendera i proces do gładkiej. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Podgrzać zupę, aż będzie dokładnie gorąca, ale nie zagotuje się. Podzielić na ciepłe miseczki; posypać fetą.
Podawać z chrupiącym chlebem.