Ugotuj książkę: Pieczony kurczak w Porchettacie
Ugotuj książkę: Pieczony kurczak w Porchettatan jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 588 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka kurczaka, masło, pyłek kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotuj książkę: Thomas Keller ' S One-Pot Roast Chicken, Ugotuj książkę: Lex Pieczony kurczak z boczkiem i pikantną kawą Rub, oraz Ugotuj książkę: Spaghetti pełnoziarniste z pieczonym kurczakiem, posiekaną brukselką i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej temperaturę 232° za pomocą stojaka pośrodku. Usuń nadmiar tłuszczu wokół jamy kurczaka, a następnie opłucz i osusz bardzo dobrze, wewnątrz i na zewnątrz. Od krawędzi jamy wsuń palec pod skórę każdej piersi, a następnie delikatnie, ale dokładnie użyj palców, aby rozluźnić skórę z mięsa piersi i ud.
W misce wymieszać masło, czosnek, szałwia, pyłek kopru włoskiego, rozmaryn i tymianek razem dobrze.
Używając rąk i pracując z około 1 łyżką mieszanki masła na raz, delikatnie wciśnij mieszankę do przestrzeni stworzonych między skórą kurczaka a mięsem, uważając, aby nie rozerwać skóry. Podczas pracy z mieszaniną, delikatnie pocierać rękę Na zewnątrz skóry, aby wygładzić mieszaninę i wcisnąć ją dalej w dół między skórę i mięso, gdzie może nie być w stanie dotrzeć ręką. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym. Przyprawić kurczaka na zewnątrz, używając 1 łyżki soli i obfitego pieprzu.
Umieść patelnię do pieczenia (nie nieprzywierającą) lub naczynie do pieczenia 9x13 cali w piekarniku do podgrzewania przez 10 minut.
Wyjmij z piekarnika i natychmiast włóż kurczaka do puszki, od strony piersi do góry. Piecz przez 35 minut, następnie obróć puszkę i zmniejsz temperaturę do 191°. kontynuuj pieczenie, fastrygowanie sokami od czasu do czasu, przez kolejne 25-35 minut, aż soki będą jasne, gdy udo zostanie przebite widelcem lub termometr natychmiastowego odczytu włożony do najgrubszej części uda odczyta165.
Wyjmij ptaka z piekarnika i pozostaw do odpoczynku w puszce na 15 minut, a następnie podlej sokami.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia; pokroić i podawać z sokami z patelni i dodatkową solą do posypania.