Ugotuj książkę: pieczenie pomidorów i kiełbasek z czereśni
Gotuj książkę: pieczenie pomidorów i kiełbasek z czereśni to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 932 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.84 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz ocet balsamiczny, oregano, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Kiełbasa wieprzowa Spiedini z Bocconcini i pomidorkami koktajlowymi, Ugotuj książkę: Sałatka z pomidorów wiśniowych i tofu, oraz Ugotuj książkę: Słodka włoska kiełbasa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. umieść pomidory, gałązki ziół, oregano, czosnek i kiełbaski na dużej patelni i dobrze skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i octem balsamicznym i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić razem, a następnie upewnić się, że kiełbaski są na górze i pop patelnię do piekarnika na pół godziny. Po tym czasie wstrząśnij i odwróć kiełbaski. Wróć do piekarnika na 15 do 30 minut, w zależności od tego, jak złote i lepkie lubisz kiełbaski.
Jeśli sos jest zbyt cienki, podnieś kiełbaski i umieść patelnię na piecu, aby ugotować ją do konsystencji, którą lubisz, a następnie włóż kiełbaski z powrotem. Sprawdź przyprawy i podawaj z dobrym, ciepłym chlebem lub z puree ziemniaczanym, ryżem lub polentą, zieloną sałatką i lampką dobrego wina.