Ugotuj książkę: Cool Chard with Peppery Ricotta
Ugotuj książkę: Cool Chard z Pieprzną ricottą może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 213 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ricottę, ocet winny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ugotuj książkę: kremowa kasza i Chard, Ugotuj książkę: chrupiący Czerwony szwajcarski Chard Falafel, oraz Ugotuj książkę: kozi ser i naleśniki z ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotuj 8 litrów wody w dużym garnku do makaronu. Ustaw w pobliżu dużą łaźnię lodową.
Gdy woda dojdzie do wrzenia, dodaj 2 łyżki soli. Upuść chard do wody i gotować do miękkości, 7 do 8 protokół.
Odcedzić chard i zanurzyć go w łaźni lodowej. Kiedy ostygnie, spuść go dobrze.
Włożyć chard między dwa talerze i bardzo mocno dociśnąć je do siebie, aby uwolnić nadmiar wody.
Włożyć chard do dużej miski, dodać olej i ocet, i wrzucić. Doprawić lekko solą i umieścić w chłodnym miejscu lub w lodówce.
Wymieszać ricotta, gałka muszkatołowa, i czarny pieprz w misce, aż dobrze wymieszane. Odstawić.
Gdy będzie gotowy do podania, ułóż chard na szerokim płaskim talerzu i łyżka 10 do 12 małych dollops ricotta wokół niego.