Udka i udka kurczaka duszone w pikantnym sosie rabarbarowym cebulowym

Udka i udka kurczaka duszone w pikantnym sosie rabarbarowym cebulowym
Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli $2.8 za porcję upadki w budżecie, udka i udka kurczaka duszone w pikantnym sosie z rabarbarem cebulowym mogą być niesamowite bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, mąkę, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone udka i udka z kurczaka z pomidorem, Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami, oraz Marokańskie duszone udka i udka z kurczaka z sokiem z marchwi, Data.

Instrukcje

1
Paprykę, sól, pieprz czarny, pieprz cayenne, suszone oregano, suszony tymianek i Mąkę połączyć w średniej wielkości misce i dokładnie wymieszać.Po kolei zagrzebać udka i udka z kurczaka w mieszance mąki i przypraw. Połóż je na talerzu, jak ty work.In duży, ciężki garnek z pokrywką podgrzać oliwę na średniej wysokości do prawie palenia. Obniżyć temperaturę do średniej i wrzucić kurczaka do garnka. Uważaj na rozpryski. Olej jest gorący!Brąz kurczaka przez 6 do 8 minut z każdej strony. Następnie dodać rabarbar i cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Stale mieszając, więdną i brązową cebulę, skrobanie dno poluzować kurczaka i wszelkie rumiane kawałki. Mieszaj przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Suszone OreganoSuszone Oregano
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Suszony TymianekSuszony Tymianek
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj czosnek, gałązki tymianku i bulion z kurczaka. Przykryj garnek i zmniejsz ogień.Sprawdź kurczaka i wymieszać garnek od czasu do czasu. Gotować przez około 45 minut, aż kurczak będzie miękki, a jego soki będą jasne. Alternatywnie można gotować kurczaka, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F. wymieszać pietruszkę i ocet winny czerwony. Kurczaka ułożyć na półmisku na wcześniej ugotowanym białym ryżu, polewając na wierzch gęstym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały GotowanyRyż Biały Gotowany
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Udekorować dodatkową pietruszką i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawSos
OkazjeWiosenne
Magazyn