Tłuczone Ziemniaki Ze Śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj tłuczonych ziemniaków ze śmietaną. Ten przepis zawiera 6 porcji z 307 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 64 centy za porcję, ten przepis okładki 17% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ziemniaki, masło, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Tłuczone Ziemniaki Ze Śmietaną, Tłuczone Ziemniaki Ze Śmietaną, oraz Tłuczone Ziemniaki Ze Śmietaną.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ziemniaki pokroić w 1-calową kostkę i włożyć do dużego garnka. Przykryj ziemniaki zimną wodą i dodaj wystarczającą ilość soli, aby woda smakowała dość słona. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez około 10 do 12 minut, aż ziemniaki łatwo się rozpadną po przekłuciu widelcem.
W międzyczasie podgrzej mleko i masło w małym rondlu, upewniając się, że się nie zagotuje. Odstawić, aż ziemniaki będą gotowe.
Gdy tylko ziemniaki będą miękkie, odcedź je na durszlaku.
Umieść młyn spożywczy wyposażony w małą tarczę / ostrze nad szklaną miską. Przetwarzaj ziemniaki przez młyn spożywczy, obracając uchwyt w przód iw tył, aby zmusić ziemniaki przez dysk. Gdy tylko ziemniaki zostaną zmiażdżone, powoli ubijaj wystarczająco gorącą mieszankę mleka / masła, aby ziemniaki były bardzo kremowe.
Dodać 2 łyżeczki soli i śmietany oraz pieprzu i trzepaczki do połączenia. Smak przypraw i podawać na gorąco.