Tuńczyk (lub ryba lub kurczak) z imbirowym sosem śmietanowym Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tuńczyka (lub ryby lub kurczaka) z sosem śmietanowym imbir Shiitake. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 849 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 12,05 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do ubijania, masło, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sosie imbirowo-śmietanowym Shiitake, Kurczak sezamowy z imbirowym sosem śmietanowym Shiitake, oraz Tuńczyk w sosie imbirowo-grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.2
Rozgrzać patelnię na kuchence do średniej wysokości.3 zmiel dużą ilość pieprzu na jednej stronie steków z tuńczyka (pomiń to, jeśli używasz kurczaka i patrz wstęp do instrukcji).4
Dodać olej do patelni. Gdy jest bardzo gorąco, dodać steki z tuńczyka, pieprz stronie w dół. Gotować przez 1-2 minuty na stronę, aż usmażone, ale nadal rzadkie w centrum.
Wyjąć z patelni i ogrzać na talerzu, przykrytym folią, w piekarniku 200 stopni.5 na patelni o średniej wysokości, na której smażono tuńczyka (lub kurczaka), dodaj masło, cebulę, imbir i czosnek.
Smażyć przez minutę, tylko do momentu, gdy czosnek stanie się przezroczysty (nie pozwól mu brązowy).6
Dodać shiitakes i gotować, bez mieszania, aż lekko zbrązowieją.
Dodaj sos sojowy i śmietanę.
Niech gotować, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki.
Dodaj sok z limonki i kolendrę.7
Podawać tuńczyka, ryby lub kurczaka na gorąco na łóżku zieleni.
Dodać puree wasabi obok. Całość polać sosem i udekorować kolendrą lub szczypiorkiem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.