Turchetta z sosem Wermutowym

Turchetta z sosem Wermutowym
Turchetta z sosem Wermutowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 690 kalorii, 88g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę tymianku, masło, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Turchetta Pieczona Na Patelni, Wermut Fioletowy, oraz Koktajl Wermutowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić nasiona kopru włoskiego na małej patelni na średnim ogniu. Tosty, potrząsając patelnią często, aż pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do młynka do przypraw, dodać ziarna pieprzu i zmielić na proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
4
Przełożyć do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj sól, rozmaryn, czosnek i płatki czerwonej papryki i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
SólSól
1
Usuń podroby i szyję z jamy indyka; zarezerwuj szyję i wyrzuć podroby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Usunąć i wyrzucić drut lub plastik trzymający nogi razem. Spłucz indyka w środku i na zewnątrz zimną wodą. Dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Umieścić pierś indyka-bok do góry na czystej powierzchni z szyją skierowaną do ciebie. Podnieś skórę na szyi i za pomocą palców zlokalizuj kość żyłkową (w kształcie odwróconego "V") w mięśniu między dwiema połówkami piersi. Używając bardzo ostrego noża do parowania lub odkostniania, przeciąć wzdłuż kości żyłkowej, aby ją poluzować. Przeciągnij, aby usunąć i usunąć go z piersi; Odrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Usuń skórę (celem jest usunięcie skóry w jednym dużym kawałku, aby użyć jej jako owijki turchetta): przekręć pierś indyka w dół z szyją skierowaną do ciebie. Za pomocą ostrego noża do trybowania przeciąć skórę wzdłuż kręgosłupa od szyi do ogona. Podnieś i pociągnij skórę, odcinając ją od ciała po obu stronach ptaka. (Nie martw się, jeśli lekko się rozerwie.) Zatrzymać się po dotarciu do skrzydeł, pozostawiając na nich skórę. Przejdź do nóg: pociągnij i odetnij skórę z dala od kości udowych, a następnie pociągnij ją w dół nad pałeczkami perkusyjnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Przetnij skórę wokół kostek, aby ją uwolnić. Przekręć pierś indyka bokiem do góry z szyją skierowaną do ciebie. Pociągnij i odetnij skórę od piersi po obu stronach, aż prawie cała skóra zostanie usunięta. Przekręć pierś indyka w dół, skierowaną do ciebie szyją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
4
Wytnij skrzydła w miejscu połączenia między płaską a bębenkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
5
Usuń płaszcze i końcówki skrzydeł; odstaw je na bok z zarezerwowaną szyjką. Pociągnij i odetnij skórę od ramion skrzydeł i bębenków, uwalniając skórę całkowicie od ptaka; odłóż skórę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
6
Usuń ramiona skrzydeł i bębenki całkowicie, przecinając stawy barkowe, aby je uwolnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
7
Umieść wszystkie kawałki skrzydeł, zarezerwowaną szyjkę i skórę w szczelnym pojemniku i przechowywać w lodówce.
1
Usuń nogi, najpierw przecinając małe okrągłe kręgi ciemnego mięsa (zwanego ostrygami) po obu stronach kręgosłupa, utrzymując ciemne mięso przymocowane do nóg. Pop nogi się aż stawy biodrowe są narażone, a następnie wyciąć wokół stawów i przez mięso w biodrach, aby usunąć nogi. Przekręć pierś indyka bokiem do góry z szyją skierowaną do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
OstrygiOstrygi
MięsoMięso
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
2
Usuń piersi i polędwiczki przez krojenie szyi do ogona wzdłuż mostka i ciągnąc i odcinając mięso z obu stron klatki piersiowej. Oddziel polędwiczki od piersi i odstaw obie na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
1
Usuń duże ścięgno biegnące przez długość polędwic, trzymając jeden koniec ścięgna ręcznikiem papierowym i skrobając mięso z dala od niego ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
2
Usuń mięso z nóg, upewniając się, aby również usunąć cienkie, delikatne kości; odłóż mięso na bok i odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
3
Usuń srebrną skórę, kości, ścięgna i tłuszcz z nogi, piersi, pleców i mięsa bocznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
4
Przeciąć każdą pierś na pół w poprzek.
5
Wytnij dwa grubsze kawałki piersi na pół poziomo, aby zrobić 2 cieńsze kawałki. Zważyć mięso z indyka i przenieść je do dużej miski. Do każdego funta mięsa dodaj 1 łyżkę zarezerwowanego kopru włoskiego i rozmarynu. Na przykład, dla 8 funtów mięsa, użyj całego rub, 8 łyżek lub 1/2 szklanki. (Jeśli nie jesteś właścicielem skali, Indyk 12-funtowy będzie potrzebował około 5 łyżek rub, Indyk 15-funtowy około 6 1/2 łyżek, a Indyk 18-funtowy około 8 łyżek.) Dokładnie wcierać pastę przyprawową w mięso aż do równomiernego pokrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Cała TurcjaCała Turcja
RozmarynRozmaryn
Koper WłoskiKoper Włoski
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
1
Wyjąć części indyka, skórę i mięso z lodówki. Przygotuj gazę i sznurek rzeźniczy, a także małe, osobne miseczki soli, pieprzu, farszu i oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
FarszFarsz
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
2
Połóż zarezerwowaną skórę indyka, zewnętrzną skórę skierowaną w dół, na powierzchni roboczej. (Odstaw kawałki szyi i skrzydeł na bok.) Wyciąć nadmiar tłuszczu ze skóry i wyrzucić. Obficie doprawić skórę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
3
Umieść kawałki mięsa w jednej, równej warstwie na skórze, na przemian z białymi i ciemnymi mięsami, tak aby skóra była całkowicie przykryta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
4
Farsz rozprowadzić równomiernie na mięsie, delikatnie naciskając tak, aby przylegał. Zaczynając od jednego z krótkich końców, ciasno zwinąć indyka w dużą rurkę. Roladę z indyka natrzeć olejem i obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FarszFarsz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Umieścić rolkę na gazę, szew stronie w dół, i owinąć gazę szczelnie wokół niego. Szczelnie zebrać nadmiar gazę na jednym końcu rolki i związać ją sznurkiem, aby zamknąć. Kontynuuj Wiązanie sznurka w poprzek wzdłuż długości rolki w odstępach około 1-1 / 2 cala, przecinając go w razie potrzeby. Zakończ szczelnie zbierając nadmiar gazy na drugim końcu i wiążąc ją zamkniętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
6
Umieścić seler, cebulę i zarezerwowane kawałki szyi indyka i skrzydła w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Obficie skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
8
Dodaj wino, rozmaryn, tymianek, liść laurowy i ziarna pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
RozmarynRozmaryn
TymianekTymianek
WinoWino
9
Umieść stojak do pieczenia na patelni i na mieszaninie cebuli, a następnie umieścić turchetta, szew w dół, na stojaku. Pieczeń, aż lekko rumiane, o 40 protokół, za pomocą dwóch szczypiec, aby odwrócić turchetta połowie czasu gotowania.Zmniejsz temperaturę do 163° i kontynuuj pieczenie, przewracanie i fastrygowanie turchetty sokami z patelni co 30 minut, aż temperatura wewnętrzna zarejestruje 165 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu umieszczonym w kilku miejscach, o 1 1/2 do 2 godzin więcej. (Jeśli soki na patelni zaczną wysychać, dodaj trochę wody, aby nie poparzyć patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzczypceSzczypce
1
Umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu. Gdy soki na patelni zagotują się, Dodaj wermut i zeskrobuj dno patelni drewnianą łyżką, aby uwolnić rumiane kawałki. Gotować, aż alkohol odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
AlkoholAlkohol
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
2
Zdjąć patelnię z ognia i wyrzucić szyjkę indyka. Odcedzić soki z patelni przez sitko o drobnych oczkach ustawione na średniej żaroodpornej misce lub miarce, naciskając na ciała stałe. Odrzuć ciała stałe. Używając łyżki, usuń jak najwięcej tłuszczu z powierzchni, jak to możliwe; wyrzuć tłuszcz. Ilość zebranych soków na patelni będzie różna. Jeśli masz mniej niż 1 1/2 szklanki, dodać tyle bulionu z kurczaka, aby doprowadzić go do 1 1/2 szklanki ogółem; odstawić soki z patelni na bok.Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Indycze SzyjeIndycze Szyje
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
Ubić mąkę i niech bąbelki, ubijając stale, aż będzie kolor masła orzechowego, o 5 protokół. Powoli ubijać mieszankę soku z bulionu na patelni, aż będzie gładka (bądź ostrożny, może się pęcherzykować). Doprowadzić do wrzenia, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
Przełożyć turchettę na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Odetnij sznurek nożem lub nożycami kuchennymi i wyrzuć. Powoli obrać gazę, uważając, aby nie rozerwać skóry. Pokroić w 3/4-calowe rundy, przenieść do naczynia do serwowania, i służyć z zarezerwowanych kawałków skrzydła i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
NóżNóż
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia28
Magazyn