Tsao Mi Fun (Tajwański Smażony Makaron Ryżowy)
Tsao Mi Fun (tajwański smażony makaron ryżowy) może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 530 kalorii, 26g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, kolendrę, schab i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Tsao Mi Fun (Tajwański Smażony Makaron Ryżowy), Tajwański Makaron Ryżowy Smażony Na Patelni, oraz Tajwański makaron z sosem mięsnym (tajwańskie Spaghetti) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę w misce i wlać sos sojowy i wino ryżowe.
Posypać białym pieprzem, pięć przypraw w proszku i skrobi kukurydzianej.
Dobrze wymieszać, a następnie odstawić do marynowania. Grzyby moczyć w misce z zimną wodą przez 20 minut, a następnie wylać wodę, odciąć i wyrzucić łodygi grzybów. Grzyby pokroić cienko i rezerwy. Namoczyć wermiszel ryżowy w osobnej misce z zimną wodą przez 10 minut, następnie wylać wodę i odstawić makaron na bok.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w woku lub dużej patelni na średnim ogniu.
Wlać jajka i gotować, aż będą twarde, raz obracając, aby zrobić naleśnik.
Wyjąć naleśnik z jajkiem i pozostawić do ostygnięcia, następnie cienko pokroić i włożyć do dużej miski.
Podgrzać jeszcze 2 łyżki oleju roślinnego w woku na dużym ogniu. Mieszać w czosnku i suszone krewetki, i gotować, aż krewetki stają się aromatyczne, o 20 sekund. Następnie dodaj wieprzowinę wraz z marynatą i gotuj, aż wieprzowina nie będzie już różowa, około 4 minut. Mieszać w marchew i cebulę, i gotować, aż marchew zacznie zmiękać, o 3 protokół. Na koniec dodać kiełki fasoli, kapustę napa i pokrojone grzyby; gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie, o 3 protokół więcej. Zeskrobać mieszaninę wieprzową do miski wraz z jajkami, a następnie wytrzeć wok i zwrócić go do pieca na średnim ogniu.
Podgrzać pozostały olej roślinny w woku, a następnie wymieszać z odsączonym makaronem z wermiszelem ryżowym. Gotować i mieszać przez kilka minut, aż makaron zmięknie, a następnie mieszać w zarezerwowanej mieszaninie wieprzowej. Zeskrobać mieszaninę do miski i udekorować kolendry służyć.