Trzy serowe Manicotti II
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj trzech serów Manicotti II. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 647 kalorii. Jeśli masz bazylia, ser ricotta, muszle manicotti, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć pociski, możesz podążać tym daniem głównym z Deserowe Tacos z Ciasteczkowymi cienkimi muszelkami, czekoladowym Ganache, nadzieniem ze świeżych owoców i limonkowym CocoWhip jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Najlepszy Ser Manicotti, 3-Serowy Indyk Manicotti, oraz 5 Faszerowanych Serem Manicotti.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj manicotti i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
W misce wymieszaj 3 szklanki sera mozzarella, ser ricotta, 1/2 szklanki parmezanu, czosnek, jajko i bazylia. Stuff gotowane manicotti z mieszaniną.
Rozprowadzić około 2 szklanki sosu makaronowego na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Ułóż nadziewane manicotti w naczyniu i przykryj pozostałym sosem.
Posypać pozostałym serem mozzarella.
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Posypać pozostałym parmezanem i kontynuować pieczenie 10 minut, aż mozzarella się stopi i bąbelkami.