Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe

Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Truskawkowe ciasto rabarbarowe może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz myjkę jajeczną, rabarbar, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 234 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy, oraz Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425° F. rdzeń i ćwiartki truskawek. Pokroić rabarbar na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wrzuć truskawki i rabarbar wraz z 1/4 szklanki cukru i pozwól im maceratować (cukier zacznie rozkładać owoce, uwalniając płyn) przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Ubić razem pozostałą 1/2 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą lub skrobię z tapioki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Odcedzić nadmiar płynu z mieszanki truskawek za pomocą Porcelanowej nasadki lub sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Dodać mieszaninę cukru do mieszanki owoców. Dobrze wymieszać, aż cała skrobia się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Nadzienie wlać do przygotowanego, schłodzonego ciasta w kształcie talerza ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Umieść schłodzoną, zwiniętą wierzchnią skórkę na nadzieniu. Przyciąć krawędzie i zacisnąć zgodnie z potrzebami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
8
Przeciąć szczeliny lub wzory na górze ostrym nożem do parowania. Schłodzić przez 20 minut przed pieczeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Na wierzch ciasta nałożyć umywalkę jajeczną i, jeśli chcesz, posypać cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
(Keebler)(Keebler)
10
Umieść schłodzone ciasto w piekarniku o temperaturze 425° F. Obróć ciasto raz po 15 minutach, a następnie ponownie po 3
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Jeśli wierzch lub krawędzie zbyt szybko się brązowieją, umieść folię aluminiową na powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Piec do góry jest głęboki złoty brąz i wypełnienie jest bulgotanie w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Pozostawić ciasto do ostygnięcia na 30 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn