Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Truskawkowe ciasto rabarbarowe może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz myjkę jajeczną, rabarbar, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 234 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy, oraz Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425° F. rdzeń i ćwiartki truskawek. Pokroić rabarbar na kawałki 1/2 cala.
Wrzuć truskawki i rabarbar wraz z 1/4 szklanki cukru i pozwól im maceratować (cukier zacznie rozkładać owoce, uwalniając płyn) przez 20 minut.
Ubić razem pozostałą 1/2 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą lub skrobię z tapioki.
Odcedzić nadmiar płynu z mieszanki truskawek za pomocą Porcelanowej nasadki lub sitka.
Dodać mieszaninę cukru do mieszanki owoców. Dobrze wymieszać, aż cała skrobia się rozpuści.
Nadzienie wlać do przygotowanego, schłodzonego ciasta w kształcie talerza ciasta.
Umieść schłodzoną, zwiniętą wierzchnią skórkę na nadzieniu. Przyciąć krawędzie i zacisnąć zgodnie z potrzebami.
Przeciąć szczeliny lub wzory na górze ostrym nożem do parowania. Schłodzić przez 20 minut przed pieczeniem.
Na wierzch ciasta nałożyć umywalkę jajeczną i, jeśli chcesz, posypać cukrem turbinado.
Umieść schłodzone ciasto w piekarniku o temperaturze 425° F. Obróć ciasto raz po 15 minutach, a następnie ponownie po 3
Jeśli wierzch lub krawędzie zbyt szybko się brązowieją, umieść folię aluminiową na powierzchni.
Piec do góry jest głęboki złoty brąz i wypełnienie jest bulgotanie w środku.
Pozostawić ciasto do ostygnięcia na 30 minut przed podaniem.