Truskawki Romanoff z lodami Creme Fraîche

Truskawki Romanoff z lodami Creme Fraîche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj truskawek Romanoff z lodami Crème Fraîche. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 399 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka maślanki, sól, truskawki plus, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przystawka świąteczna-maliny i Klementynki Romanoff z Creme Fraiche, Bzu Crème Fraîche Tarta Z Brytyjskimi Truskawkami, oraz Miodowe truskawki balsamiczne z bitą wanilią Crème Fraîche.

Instrukcje

1
Umieść drobny sitko na dużej misce szklanej. Napełnij kolejną miskę (większą niż bowlz sitkiem) do połowy lodem i wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Cukier i żółtka ubić w trzeciej dużej mieszance bowlto.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Połącz crème fraîche, maślankę, sok z cytryny, skórkę cytryny i sól w dużym rondlu. Stale mieszaj na średnim ogrzaniu tylko do gorąca (nie pozwól, aby mieszaninaolej), około 4 minut. Stopniowo ubijać mieszaninę crèmefraîche na mieszaninę żółtkową. Powróćmiksowanie do tego samego rondla. Mieszaj stale na średnim ogniu, aż do natychmiastowego odczytania termometru włożonego do rejestrów kremu170 & Deg;F i krem zagęszcza się bardzo lekko, około 4 minut (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MaślankaMaślanka
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
BudyńBudyń
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać krem przez sitko ustawione na misce. Ustaw misę zcustard w misce wypełnionej lodowatą wodą; whiskoccas occasionally until custard is cold. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Przelej krem do lodówi procesu zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
6
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 6 hours.DO AHEAD: lody można zrobić 3 dniaahead. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
1
W średniej misce wrzucić ćwiartowane jagody, pomarańczę, cukier puder, Grand Marnier, i skórkę. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę. Czy do przodu: może być 4 godziny do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Grand MarnierGrand Marnier
JagodyJagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Łyżka lodów do 6 szklanek deserowych. Top z mieszanki jagodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
JagodyJagody
3
Każdą z nich udekorować 1 całą jagodą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
4
* Dostępne w większości supermarketów iw specjalistycznych sklepach spożywczych.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn