Truskawki Romanoff z lodami Creme Fraîche

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj truskawek Romanoff z lodami Crème Fraîche. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 399 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka maślanki, sól, truskawki plus, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przystawka świąteczna-maliny i Klementynki Romanoff z Creme Fraiche, Bzu Crème Fraîche Tarta Z Brytyjskimi Truskawkami, oraz Miodowe truskawki balsamiczne z bitą wanilią Crème Fraîche.
Instrukcje
Umieść drobny sitko na dużej misce szklanej. Napełnij kolejną miskę (większą niż bowlz sitkiem) do połowy lodem i wodą.
Cukier i żółtka ubić w trzeciej dużej mieszance bowlto.
Połącz crème fraîche, maślankę, sok z cytryny, skórkę cytryny i sól w dużym rondlu. Stale mieszaj na średnim ogrzaniu tylko do gorąca (nie pozwól, aby mieszaninaolej), około 4 minut. Stopniowo ubijać mieszaninę crèmefraîche na mieszaninę żółtkową. Powróćmiksowanie do tego samego rondla. Mieszaj stale na średnim ogniu, aż do natychmiastowego odczytania termometru włożonego do rejestrów kremu170 & Deg;F i krem zagęszcza się bardzo lekko, około 4 minut (nie gotować).
Wlać krem przez sitko ustawione na misce. Ustaw misę zcustard w misce wypełnionej lodowatą wodą; whiskoccas occasionally until custard is cold. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Przelej krem do lodówi procesu zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 6 hours.DO AHEAD: lody można zrobić 3 dniaahead. Zamrozić.
W średniej misce wrzucić ćwiartowane jagody, pomarańczę, cukier puder, Grand Marnier, i skórkę. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę. Czy do przodu: może być 4 godziny do przodu. Przechowywać w lodówce.
Łyżka lodów do 6 szklanek deserowych. Top z mieszanki jagodowej.
Każdą z nich udekorować 1 całą jagodą i podawać.
* Dostępne w większości supermarketów iw specjalistycznych sklepach spożywczych.