Trufle Espresso

Trufle Espresso
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj trufli Espresso. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 35. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmieloną kawę espresso, półsłodką czekoladę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Trufle Espresso I Owsiane, Trufle Espresso, oraz Trufle Czekoladowe Espresso.

Instrukcje

1
Umieść 8 uncji kawałków czekolady i masła w dużej misce. W małym rondlu na małym ogniu, doprowadzić śmietanę do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Zdjąć z ognia i wlać połowę śmietany do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Gdy czekolada topi się, powoli ubijaj mieszaninę, aż będzie gładka. Następnie stopniowo dodawaj pozostały krem, aż zostanie całkowicie włączony, a ganache będzie gęsty i lśniący.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Whisk in the coffee.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Wlać ganache do 2-calowej patelni do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i umieścić w zamrażalniku na 30 minut lub do momentu ustawienia (powinien mieć konsystencję krówki). Za pomocą melona baller lub małej łyżki, formować rundy i umieścić je na blasze wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KrówkaKrówka
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Melon BallerMelon Baller
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Trufle pozostawić w zamrażarce na około 15 minut. Po wyjęciu z zamrażarki zwijaj trufle między rękami w kulki wielkości marmuru, lekko ściskając (spróbuj to zrobić szybko, w przeciwnym razie staną się zbyt miękkie). Możesz teraz odkurzyć trufle kakao i podawać je tak, jak jest, ale lepiej utrzymają swój kształt, jeśli najpierw pokryjesz je czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrufleTrufle
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
RolkaRolka
1
Niech trufle odpocząć w zamrażarce, podczas gdy można zrobić polewę czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
TrufleTrufle
2
Pozostałe kawałki czekolady umieścić w dużej misce nad rondlem z gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyjąć z ognia i ostudzić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada zacznie ustawiać się na krawędzi miski. Wrzuć trufle do roztopionej czekolady i wyciągnij je widelcem, pozwalając na kapanie nadmiaru czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrufleTrufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Udekoruj natychmiast lub pozostaw trufle gładkie i przejdź do kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
TrufleTrufle
5
Dekorowanie: na talerzu ułożyć świeżo powlekane trufle i osuszyć cukrem cukierniczym lub zawijać w rozdrobnionym kokosie. Obróć trufle i przesiać ponownie, aby całkowicie przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Rozdrobniony KokosRozdrobniony Kokos
TrufleTrufle
RolkaRolka
1
Umieść trufle na wyłożonej blasze do pieczenia i pozostaw je w lodówce na 5 minut. Trufle będą przechowywać przez około 2 tygodnie, schłodzone lub w temperaturze pokojowej, gdy będą przechowywane w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrufleTrufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje35
Ocena Zdrowia0
Magazyn